Information angående Covid-19

posted in: Församling | 0

Med anledning av ökad smittspridning har Folkhälsomyndigheten beslutat Folkhälsomyndigheten om skärpta allmänna råd för Västra Götaland.

Från och med den 29 oktober uppmanas alla som vistas i Stockholms, Västra Götalands och Östergötlands län att:

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

Beslutet gäller till och med den 19 november 2020, men kan förlängas.

Betelförsamlingen vill givetvis ta vårt ansvar i att efterleva dessa allmänna råd och kommer inte att ha några gudstjänster under de kommande veckorna. Det är förstås tråkigt att behöva ställa in för en period men samtidigt nödvändigt. Vi hoppas och ser fram mot att kunna öppna upp för gudstjänster igen till 1:a advent.

Många kyrkor och församlingar har webbsändningar och vi uppmuntrar er att besöka dessa virtuella gudstjänster.

Har du frågor eller behöver hjälp med något praktiskt, t ex att handla, så tveka inte att kontakta oss http://betelkladesholmen.se/kontakt/

Vi följer fortlöpande den information som ges från våra myndigheter via
Krisinformation: https://www.krisinformation.se/
Folkhälsomyndigheten: https://www.folkhalsomyndigheten.se/
1177: www.1177.se
samt från den information som ges via vårt samfund EFK https://efk.se/kontakt/information-om-corona.html